ShareThis

5 Temmuz 2012 Perşembe

KOSGEB, Kobi Proje Destek Programları













Sermaye desteklerinin Eski Asur dönemine dayandığını biliyor muydunuz? Zengin halkın sefere çıkan kaptanlara finans desteği sağlayarak oturdukları yerden verdiklerinden çok daha fazla kazanç elde ettikleri söyleniyor.
* Ya da Kraliçe Isobella ve Kral Ferdinand’ın İspanya’nın gelişebilmesi için Christopher Colombus, Magellen ve Amerigo Vespucci’ye fon sağladığını?
 ** Dönemin Ar-Ge çalışmaları olarak değerlendirilebilecek bu faaliyetler için oluşturulan fonlar size de tanıdık gelmiyor mu?

Devletin ya da devlet büyüklerinin Ar-Ge faaliyetlerinin yürütülmesine bu derece yardımcı olduğu bir insanlık kültürü içinde bugünlere geldiğimizi düşünürsek devlet desteklerinden bu derece az faydalanıyor olmamız bir miktar düşündürücüdür. Genlerimizde var olan finansal destek alarak yapılan araştırmaların yürütülmesi şifresinin az da olsa dürtülmesi için bu ayki bültenimizde bir devlet kurumu olan KOSGEB’in başlatmış olduğu KOBİ Proje Destek Programı’nı tanıtmak istedik sizlere.

Geliştirilen bu destek, işletmelere özgü sorunların işletmeler tarafından projelendirildiği ve projelendirilen maliyetlerin desteklenebildiği bir yapı kurmak amacını taşımaktadır. Üretim, yönetim-organizasyon, pazarlama, dış ticaret, insan kaynakları, mali işler ve finans, bilgi yönetimi ve bunlarla ilişkili alanlarda işletmenizi geliştireceğini düşündüğünüz fikirleriniz varsa, KOSGEB size 150.000 TL’ye kadar para vermeyi teklif ediyor. Karşılığında da incelikle yürütülmüş bir proje ve ekonomik kalkınmaya küçük de olsa bir destek bekliyor.




6 ile 24 ay arasında gerçekleşeceğini öngördüğünüz projeniz için başvuruyu da elektronik hale getirmişler. Artık Orta Çağ’dan aktarılmış inovasyon dürtünüzü Orta Çağ’dan kalmış teknikler ile uygulamak zorunda değilsiniz! Adım adım sizi yönlendiren sistem sayesinde 9 aşamada projenizi tanımlamanız, giderlerinizi listelemeniz, yapmayı planladığınız tüm faaliyetleri ve proje sonucunda oluşacağını planladığınız çıktılarınızı belirtmeniz mümkün. Altı asırlık Osmanlı İmparatorluğunun güzel mirası bürokrasinin başvuru aşamasında oldukça azaltılmış olması sizi bu desteği kullanmaya itecek başka bir ayrıntı.

Yanlış anlaşılmasın, başvuru süreci öyle bir öğle tatilinde halledebileceğiniz bir iş değil. En nihayetinde başarı ile proje yürütmek oldukça özveri isteyen bir iş. Dolayısı ile adım adım her şeyin öngörülmesi ve planlamasının yapılması, yazıya dökülmesi oldukça zaman alıyor. Ancak incelikle hazırlanmış bir projenin başarısız olma ihtimali de bir o kadar düşük! Hemen eklemeliyim ki bir öğle tatilinde yapabileceğiniz bir şey var: KOSGEB’in sizin için hazırladığı online başvuru kataloğunu incelemek. Hazırlanan bu doküman sizi proje yapmaya yönlendirecek bir başka güzel ayrıntı.
-------------------------------------------------------------------------------------------
* T.C. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurumu, Araştırma ve İnceleme Raporu, 2009, sf. 13
** The Reniassance in Europe, sf. 49 (http://www.edupub.gov.lk/History%20Gr%208%28E%29/chaptet%20%2002.pdf)




0 yorum: