ShareThis

10 Nisan 2012 Salı

PATLIB 2012 “a networking event”


EBİLTEM’in Sınaî mülkiyet hakları ve özellikle patent konusu üzerine verdiği önemi, yaptığı çalışmaları hepiniz biliyorsunuz. Sadece bünyemizde yaptığımız çalışmalar ile kalmayıp, çeşitli kurumlar ve ağlar ile geliştirdiğimiz etkili ilişkiler sayesinde ülkemizi yurtdışında başarı ile temsil ediyoruz. Bu tecrübelerin verdiği güven ile yeni bir çalışmanın parçası olduk; PATLIB2012
 
Tüm Avrupa’ da faaliyet gösteren Patent Bilgi Merkezlerinin bir araya gelerek oluşturduğu PATLIB ağı her sene olduğu gibi 2012 yılında da yıllık konferansını düzenleyecek. Geçen sene Hollanda’nın Lahey kentinde düzenlenen ve EBİLTEM’in de katılım gösterdiği konferans bu yıl Manchester şehrinde düzenlenecek. British Library’nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan konferans, bu sene “Networking” konsepti ile tüm PATLIB merkezlerini ağırlayacak. 

Peki, PATLIB2012’ de EBİLTEM’in Rolü Ne Olacak?

PATLIB konferansının programının ve konseptinin belirlenmesi için her sene farklı bir grup olarak seçilen Program Komitesi oluşturulur. Bu sene Program Komitesinde, Estonya, Finlandiya, Fransa, Romanya, Almanya ve İspanya’nın yanında Türkiye’den EBİLTEM yer aldı. Böylece, PATLIB Konferans Program Komitesinde ilk defa Türkiye’den bir temsilci katılmış oldu.

Eylül 2011’de EPO Viyana ofisinde gerçekleştirilen ilk toplantıda, program konseptinin oluşturulması için konferansta sunulacak iyi uygulama örneklerinin hangi konu başlıkları üzerinden seçilmesi gerektiğine karar verildi. Sonuç olarak, şu 3 ana başlıkta sunum özetleri için çağrıya çıkıldı;

· Beyond patent information

· Tools for delivering value-added services

· Running a PATLIB centre successfully

EBİLTEM olarak yer aldığımız Program Komitesinin ikinci toplantısında, tüm PATLIB ofislerinden gelen 26 adet sunum özetinden hangilerinin programda yer alması gerektiği üzerinde mutabakata vardık. Bu özetler içerisinde en dikkat çekici olan ve diğer PATLIB ofislerinin ilham alabileceği uygulamaları özenle seçmeye çalıştık. Dikkat çeken diğer önemli nokta ise, EBİLTEM’e ait bir iyi uygulama örneğinin de programa dahil edilmesi oldu. Bu nedenle PATLIB 2012, hem Program Komitesindeki rolümüz hem de iyi uygulama sunumumuz sebebiyle ayrı bir öneme sahip durumda. Ayrıca programda yer alacak her panel oturumunun moderatörlüğünü Program Komitesi üyeleri yapacak. Sonuç olarak, sorumluluğumuzun verdiği haklı gurur ile birlikte, Manchester’ da bizi zorlu ve yorucu bir konferans bekliyor olacak.  



0 yorum: